maanantai 13. toukokuuta 2013

Valas kello yhdeksässä!

Pääsin tänään Whale Watching -reissulle, valaita bongaamaan. Laiva lähti Husavikista, "valaiden kaupungista" koillis-Islannissa. Saimme pukea lämpimät haalarit päälle, ja niille olikin tarvetta, merellä kun tuuli oli todella kova. Seilattiin avarammille vesille noin tunti, ja sitten alkoikin tapahtua:
"Whale! At nine o´clock!" Ja koko ihmisjoukko rynnisti laivan vasemmalle laidalle nähdäkseen valaan :)

Aallokko oli paikoittain voimakasta, joten kameran zoomaus, valaan kuvaaminen kolmen sekunnin esityksen ajassa sekä itsensä laivassa pitäminen yhtä aikaa osoittautuvat melko haastavaksi prosessiksi.. :D Sain kuitenkin napsittua muutamia otoksia 15-metrisistä ryhävalaista, jotka meille näyttäytyivät. Tässä esimerkki:  
 

 
 
Valaat olisivat varmaan esitelleen itseään pidempäänkin, mutta paikalle tuli toinen laivalastillinen innokasta yleisöä, ja me käännyttiin sitten takaisin satamaan. Saatiin laivassa vielä lämmintä kaakaota. Muutama raukka oli tullut merisairaaksi, ja suurin osa meistä oli haalareista huolimatta ihan jääpuikkoja.. Mutta hieno reissu! Menisin ehdottomasti uudestaankin, ja laivan opas Christian lupasikin järjestää uuden valaidenbongauksen paremmalla säällä :)

Lopuksi käytiin vielä Husavikin valasmuseossa:


Saattoi siinä valaanpyynnissä näinkin päin usein käydä.. Monet "kalastajat" ovat saaneet surmansa valaan jättimäisen pystön voimasta.
 Husavikin satamaa
  - Iina -

3 kommenttia:

  1. Mieletön retki - hyvä video, vaikkakin keinutti - tuli ihan ittellekin sellainen "merisairas" olo tuosta keinutuksesta! Valaan pyrstöevä vilahti oikein mukavasti...

    t. Anne

    VastaaPoista
  2. Upea reissu ja mielenkiintoiset kuvat, --jatkoa odotellen terv.Tiina

    VastaaPoista
  3. Juu hieno reissu oli kyllä! :) Mut tosiaan, heijauksesta ja kylmyydestä johtuen oli tosi hankalaa saada kuvia valaista, ja kun ne ei siinä pinnalla kauaa oleillu.. videoita on, mut jostain syystä ei pystyny lataamaa tänne parempaa versiota.. mut toivottavasti tosta vähän sai selkoa :)

    VastaaPoista