sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Minä + Kanadalainen Jääkiekkofani + Ihana Islantilainen Opas = Mahtava Retki

 
Pomoni oli järkännyt minut yhden ystävänsä opastamalle retkelle Dettifossiin! Pääsin tutustumaan Islannin luonnon, urheilun, tunnettujen sarjakuvien ja paikallisen lämmitys systeemin lisäksi pohjoisen upeisiin nähtävyyksiin ja modernisoituihin kansansatuihin ;D
 

                 Lähtö Akureyristä klo 9.25. Yllätyin koska lisäkseni oli vain opas ja yksi turisti, mutta jälkeenpäin huomasin että oli paljon hauskempaa ja henkilökohtaisempaa lähteä pienellä porukalla

 
 Meidän jeeppi!
 

                                     Ensimmäinen pysähdys: Kaunis vesiputous Godafoss

 
 

 
Bongasin sydämen vesiputouksen juurelta <3

 
Miniputous Godafoss

 
Tulivuoren purkauksen ja veden aiheuttamia räjähdyksiä seurasi ufokuopat lähellä The Amazing Lake Myvatn:ia


 Jättien koti. Oppaamme mukaan jättiläisellä oli ollut aikoinaan bileet, joissa oli ollut niin hauskaa etteivät vieraat olleet huomanneet auringonnousua, jolloin kaikki muuttuivat kiveksi. Tolkien on käyttänyt Islannin jättejä mallina Hobitti kirjassaan :)


Täällä asustelee Joulu Noita, joka sieppaa tuhmat lapset ja vie luolaansa keitettäväksi ja syö heidät...

 
Oppaamme vakuutti että aukko on reitti haltijoiden maailmaan. Ei kyllä tasan toiminut!


                  Välillä tuntui kuin ajettaisiin paperilla kun missään ei ollut mitään paitsi lunta

 
 Vesiputous lähellä Dettifossia. Tuuli melkein vei mukanaan, joten Fredrick (Kanadalainen turisti) ehdotti että laitetaan painot mun jalkoihin niinkuin ilmapallossa ;D



Älyttömän iso Dettifoss vesiputous!


Näitä kivikasoja jotka savuavat kutsutaan Sulfur mud pit:eiksi (Rikki mutakuoppa) . Maa oli ihan ontto kun pomppi ja savu oli kuumaa ja tuoksu kananmunille o_O Keltainen töhnä kivessä on rikkiä.



 
Viimeisenä käytiin uimassa kuumissa lähteissä ja se oli ylivoimaisesti päivä kohokohta! Vesi vaihteli hiukan kylmemmästä tosi kuumaan ja se oli kirkkaan sinistä :D Aurinko oli pilvessä mutta lojuttua siellä tunnin olin jopa ruskettunu!


Retki kesti noin 11h mutta mukaan jäi ikimuistoisia kokemuksia :) Lopuksi otettiin vielä kuvat Akureyrista kun satuttiin olemaan toisella puolella vuonoa. Kiitos ihanalle Jonille Traveling Viking:ista upeasta retkestä!
 
 
 
 
-    Emilia

2 kommenttia:

  1. Hei Emilia, upeita fotoja ja hauskasti kirjoitettu kuvaus retkestasi! Mielikuvitus lahti lentamaan, ja voisin jopa vaihtaa meidan Sisilian Etnan ja ilmastomme teidan Islannin maisemiin! Terveisin Tiiina :)

    VastaaPoista
  2. Tää on ollu mahtava paikka :D suosittelen!
    T. Emilia

    VastaaPoista