maanantai 6. toukokuuta 2013

Vaellusta viimassa ja lumipyryssä vai pulikointia kuumassa altaassa?

Olin taas Saga Travelin, työpaikkani, mukana reissussa. (Aiemmin olin kokousmatkalla Lake Myvatn:lla). Tällä Dettifoss -matkalla, jota Saga Travel järjestää, käydään katsomassa kolmea vesiputousta.. Matkaseurue koostui firmamme hauskasta oppaasta Armanista, ja minun lisäksi jeepissä istui turistipariskunta jenkeistä sekä espanjalainen mies.
Reissu alkoi Akureyristä, josta ajettiin noin tunti koilliseen.

Tässä ensimmäinen putous, Godafoss ( Waterfall of Gods). N.12 metriä korkea.


Sitten ajettiinkin pitkä matka seuraavaan pysähdyspaikkaan, ja tämä kyltti johdatti tielle, jolla ei ihan avomersuilla huristella.. Oli nimittäin sellasta höykytystä tuo puoli tuntia: renkaisiin lisättiin (vai laskettiin, en muista..) painetta, jotta pystyttiin ajamaan lumella. Sitten kirjaimellisesti ajettiin lumessa, jota oli tiellä, eikä tietoakaan mistään aurauksesta, tai välillä edes siitä, missä tie kulkee. :D Ooli, toinen oppaamme, oli kuitenkin tosi taitava kuski :)

                           
                                                                Tässä pari tienviittaa :))


Noniin, tässäpä sitten retken pääkohde: Dettifoss -vesiputous. Kuulostaa helpolta, muttei ollut lähelläkään sitä. Auto jätettiin (arviolta) parin kilometrin päähän, ja siitä alotettiin Oolin johdolla tarpominen hangessa :D Lunta pyrytti vaakasuorassa ja tuuli kovaa, lämpötila oli varmaan pakkasen puolella. Päästiin kuitenkin perille, ja sitten kuvattiin:


Sitten tarvottiin vähän lisää, seuraavalle putoukselle: Selfoss. Enää ei ollut niin kylmä, ja askeleetkin oli helpompi sovittaa edellämenevän jälkeen, kun ei pyryttänyt niin paljoa. Tämä oli tosi kaunis putous. Kuulema monet sinne ovat hukkuneet...


                                                                     Minä ja Selfoss


                                                        Tässä vielä kanjoni putousten välillä.


Paluumatkalla kaikki olivat väsyneitä, mutta onnellisia :) Tuli tehtyä muutaman päivän urheilut yhdellä kertaa. Päästiin pulikoimaan läheisen Myvatn:nin kuumaan laguuniin. Ihana paikka! (Jo toista kertaa siellä). Sen jälkeen oli kivan rentoutunut (ja nälkäinen) fiilis. Autossa paluumatkalla kuunneltiin taas Armanin vitsejä :D

                                                  Tässä Akureyri ylhäältä vuonoilta kuvattuna



                                                 Kiva päivä takana, nyt syömään! - Iina -

1 kommentti:

  1. Hei Iina,

    taisi olla aikamoinen kokemus "keskellä ei mitään" lumitie, kun pelkkää valkoista ympärillä eikä juurikaan mitään muuta. Tuntuiko, ettei matka lopu koskaan?

    Olis tosi ihana kokea myös nuo kuumat lähteet - oon ihan kade.

    t. Anne

    VastaaPoista