lauantai 11. toukokuuta 2013

Local Food & Gourmet PART 2

Kolmas pysäkki olikin sitten Kaldi -olutpanimo. Maltaat sinne tulee niinkin läheltä kuin Lahdesta :D
Saatiin maistiais-tuopilliset. Suoraa Iinan lasiin, sen ollessa puolillaan, putosi katosta kärpänen... Oluessa ei ollut kitkerää makua ollenkaan! Melkein makeaa.
 
 
 



















 
Seuraava etappi - lammasfarmi. Tässä maistiaset lautasella: hyytelöä, lammaspekonia, lihapaloja, tummaa rieskantapista hyvää leipää, ja voita sekä raparperihilloa.

 
 

Tässä oltiin kahvilassa, joka sijaitsi lehmätilan yläkerrassa :D Ulkona haisi, mutta ei täällä sisällä. Isoista ikkunoista pääsi seurailemaan lehmujen touhuja alhaalla. Toisella puolella asuivat lypsettävät lehmät, toisella teurastukseen joutuvat. Täällä saatiin maistiaiseksi raakaa lihaa kastikkeiden kera, ja tuoretta, juuri lypsettyä rasvaista maitoa.
 



 
Viimeinen ja paras pysäkki - Brynja, Akureyrin ylivoimaisesti suosituin jäätelöbaari. Jätskin valmistukseen käytetään salaista ohjetta, ja mahtavalle se kyllä maistuukin! :))  



4 kommenttia:

  1. Maukkaan näköinen lammasateria - tahtoo kans!

    Miltäs aito käsittelemätön maito maistui? Tuskin muistan aikaa, kun sitä mummolassa oli aina ruokajuomana, suoraan omista lehmistä!

    Mahtavalle retkelle jälleen kerran olette päässeet!

    T. Anne

    VastaaPoista
  2. Maistu ihan punaselle maidolle :D

    VastaaPoista
  3. Me käytiin kans tuol jätskibaaris ja se oli ihan tajuttoman hyvää !! Ehkä paras jäätelö minkä oon syöny :D

    VastaaPoista
  4. Kia joo se jätski oli superhyvää! :) joku salanen resepti.. :D pitää kävästä uudestaakin.

    VastaaPoista